top of page

Ezen az oldalon a rólunk, vagy tőlünk más fórumokon megjelent tartalmakat tekintheti meg. 

Tóth Károlyné képzése Angliában:

https://www.facebook.com/Aqua-Marika-n%C3%A9ni-Angli%C3%A1ban-496701437202764/?fref=ts

előadása a képzésen:

Tóth Károlyné tantestületi értekezleten elhangzott beszámolója augusztus 29-én:

Tóth Károlyné előadása a SzeReTeD laborban október 10-én:

https://www.facebook.com/maria.tothne.507?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all

Tóth Károlyné SzeReTed Labor-beli előadása videón elérhető itt: 

Molnár Katalin Facebook oldalán egy kis Andalúzia:

https://www.facebook.com/duendedelakatamo/

Iskolanővérek Nevelési konferenciáján 2016. november 12-én elhangzott előadás diái: 

Összefoglaló a konferenciáról

A konferencia programja (A szombati 1. Műhely programját tartottuk)

 

 

Képek a konferenciáról:

Elindult a magyar-angol nyelvű informatika szakkör. folyamatosan frissülő oldala elérhető itt: http://karolinaiskolablog.wixsite.com/infoszakkor

Kétnyelvű informatika szakkörön készült képek:

Karolina Hírmondó Iskolánk kéthavonta megjelenő kiadványa, amely minden diákunk családjához eljut. Ebben a sajtótermékben jelent meg egy cikk az Erasmus+ képzéseinkről (2-4. oldal):  http://www.karolinaiskola.hu/karolina-hirmondo

Ugyanitt Vilmos Zita egy írása is megjelent a témával kapcsolatban (5-6. oldal), illetve a tovabbkepzes.hu oldalon is megjelent egy cikke:

http://tanartovabbkepzes.hu/disszeminacio-angol-nyelvteruelet/item/263-adventures-of-a-primary-teacher-in-oxford

Vilmos Zita 2016. december 20-án a tanítók módsezrtani értekezletén osztotta meg tapasztalatait kollégáinkkal:

 

 

 

 

 

 

 

A Mentor(h)áló Klub keretében 2017. február 20-án DESSERTS FOR THOUGHTS IN THE DESERT OF SCIENCE AND LANGUAGE TEACHING (Kreativitások a nyelvórákon, praktikus ötletek nyelvtanároknak valamint tartalom alapú nyelvoktatás a természettudományokban) címmel klubfoglalkozást tartottunk azoknak a kollegáknak a részére, akik érdeklődtek az Erasmus+ pályázatok részletei iránt és szerettek volna új tanítási módszereket megismerni, jó gyakorlatokat kipróbálni.

A Gál Ferenc Főiskola tanító szak angol műveltségterületi képzésén részt vevő I. éves levelező hallgatóknak 2017. április 3-án tartott beszámolót és módszertani workshopot  két kollégánk: Dunai Ágnes és Vilmos Zita. Az eszmecsere alatt készültek ezek a képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk kilencedik alkalommal rendezte meg a „Könyv-papír-olló" országos angol és német nyelvi irodalmi szövegfeldolgozó-versenyt 2017. március 10-én két kategóriában, 5-8. osztályos tanulók számára.

Ezen a rendezvényen ismét alkalom nyílt arra, hogy a pályázatban részt vevő nyelvszakos kollégák- név szerint: Diószeghy Andrea, Szilágyi Rita és Dunai Ágnes- bemutassák az Erasmus+ pályázatot, beszámoljanak mobilitásukról, új módszereket ismertessenek meg, valamint néhány jó gyakorlatot megosszanak az érdeklődőkkel.  Ez a disszeminációs lehetőség túl mutatott az országhatáron is, mert nemcsak Szegedről, Domaszékről,Orosházáról, Kiskunhalasról és Budapestről, hanem a szerbiai Zentáról is érkezett felkészítő tanár.

Dunai Ágnes  a pedagógus-továbbképzésen megszerzett ismereteit felhasználva 2017. februárjában színpadra állította Eric Carle: Mixed-Up Chameleon című meséjét a 4. osztályos tanulócsoportjával. Ezen az előadáson részt vettek a gyermekek szülei, kollégák és a 4. évfolyamon angol nyelvet tanuló  többi gyermek.

My Channel

My Channel

My Channel
Videó keresése...
2

2

08:25
Videó lejátszása
1

1

05:24
Videó lejátszása

Molnár Katalin a Civil Hang Rádió két magazinműsorában 2016. decemberében és 2017. januárjában nyilatkozott Andalúziáról és kultúrájáról.

Az alábbi két linken meghallgathatók:

https://civilhangradio.hu/2016/12/09/clio-uzenetei-08-2/

https://soundcloud.com/search/sounds?q=civilhangradio%20monday%20trip

A projektünkre és egyúttal az Erasmus+ KA1-es pályázatban rejlő lehetőségekre a Délmagyarország című megyei újságban 2017. június 19-én megjelent cikkel hívtuk fel a szegediek és a megyei lakosság  figyelmét. 

2017. június 12-én két 4. osztályos angol csoport Dunai Ágnes és Vilmos Zita tanárnők közreműködésével előadták Julia Donaldson Gruffalo című meséjét. A két kolléga felhasználta azokat az ismereteiket, új tanítási módszereket, melyeket Erasmus+programon belül megtartott képzéseken sajátítottak el.

bottom of page