top of page

Dunai Ágnes

UK 

Két hét a Bell Teacher Training Campus-on

entrance to homerton.JPG
Cambridge Homerton College .JPG

Két hét szakmai és kulturális feltöltődésben volt részem a 250 éves cambridge-i Homerton College falai között 2018. augusztus 13-a és 24-e között.

A Bell, nyelvoktatással foglalkozó intézmény, minden évben két hónapra beköltözik a cambridge-i Homerton College-ba, ahol kéthetes ciklusokban, nagyon magas színvonalú angol nyelvtanárképző kurzusokat tart már gyakorló pedagógusoknak. 2018. nyarának utolsó blokkjában több mint 20 nemzet tanárai gyűltek össze, hogy egy professzionális környezetben gyarapítsák pedagógiai, kulturális és nyelvi tudásukat.

First Day - intro -nationalities.JPG
Great Team of Educators.JPG

Oktatóink

Megnyitó 2018. augusztus 13-án.

Az általam választott kurzuson, Teaching Exam Classes, japán, burmai, olasz és lengyel kollégákkal tanulhattam együtt. A tanfolyamot Chris Edgoose, a vizsgafelkészítés terén nagy gyakorlattal rendelkező nyelvtanár vezetette. A 10 nap alatt  mélyen és alaposan körüljártuk, hogy egy vizsgafelkészítő foglakozássorozat alkalmával hogyan lehet leghatékonyabban az egyes készségeket célirányosan fejleszteni. Rengeteg hasznos ötlettel térhettem haza. 

A Bell kurzusainak specialitása, hogy a fő témakör mellett hetente két alkalommal, a kampusz összes tanára szabadon választható workshopokon vehet részt. Ezek a foglakozások egyrészt lehetőséget nyújtanak arra, hogy egymás kurzusaiból izelítőt kapjanak a résztvevők, valamint az angol kultúra rejtelmeibe nyújtanak bevezetést az oktatók személyes tapasztalatain keresztül. 

A workshopokon túl hetente egy plenáris előadásra is invitálják a résztvevőket, melyket ismert szakemberek tartanak egy-egy általuk kutatott témáról. Az én ott töltött két hetem alatt Laura Patsko, kiejtéssel foglalkozó nyelvész, és Silvana Richardson, a Bell szakmai vezetője, tarottak nagyszerű  előadásokat. Különösen hálás vagyok Ms. Richardson-nak, hogy bevezetett és megismertetett John Hattie oktatáskutató munkájával. 

Group photo.jpeg
Classroom work.JPG
John Hattie.JPG
John Hattie book.jpg

A Cambridge-ben töltött két hét természetesen lehetőség adott arra, hogy a várost és környékét felfedezzem, meglátogathassam a jól ismert college-okat. Ezen túl az iskola szervezésében megnéztük a Shakespeare-festivál Twelfth night című előadását a King's College kertjében és voltunk puntingolni a Cam folyón.

                                             Twelfth Night in King's College Garden

Stephan Hawking's clock.JPG
Twelfth night.JPG
Shakespeare production Twelfth night.JPG
IMG_0283.JPG

Stephan Hawking's Clock                      King's College Chapel

IMG_0430.JPG
Granchester.jpg

Punting                                                Grantchester 

 

A két hét zárásaként a kampusz minden résztvevője egy formális college vacsorán vehetett részt. 

Fromal College Dinner.JPG
bottom of page