top of page

Kocsisné Drobni Erika

Valletta
Málta

 Erasmus + MÁLTA - Továbbképzés + tengerpartok, lagúnák, barlangok…..

Az Erasmus tanári mobilitás programjának keretében egy kéthetes módszertani továbbképzésen vettem részt Máltán, az Easy School of Languages nevű nyelviskolában, Vallettában. A képzési hely környezete, a főváros gyönyörű máltai-teraszos épületei, templomai, tengerközelsége lenyűgöző volt.

 

 

 

 

 

 

A kéthetes angol nyelvtanítási, kreativitást, órai intenzív, motiváló jelenlétet fejlesztő tanfolyam kiemelkedően színvonalas volt. Alan Marsh, a máltai és brit kettős állampolgársággal rendelkező anyanyelvi, több évtizedes tanítási gyakorlattal rendelkező tanár lelkes, felkészült, szakmailag magas színvonalú órákban részesített minket, a többnyire Közép-Európából származó angol tanárokat. Alan napokra lebontott, tematikusan felépített, saját, publikált tananyagának bemutatásával számos ötletet adott az írás- és beszédkészség, a hallás utáni szövegértés és a szókincs bővítésének fejlesztésére, bemutatta a szövegfeldolgozások különböző lehetőségeit, mindemellett eredeti brit kifejezésekkel, szófordulatokkal és kulturális érdekességekkel színesítette az órákat.

A képzés után minden délután, valamint hétvégén lehetőség nyílt a szigetek felfedezésére, a korábbi főváros Mdina és Gozo fővárosa, Victoria citadellájának, templomainak és hangulatos utcácskáinak meglátogatására.

A szakmai továbbképzés mellett igazi nyári aktív pihenést nyújtottak Málta csodálatos tengerpartjai, öblei, lagúnái, sziklái. A sok napfényt és szellemi töltődést igyekszem a következő tanévben továbbadni.

Köszönöm az Erasmus + programban való részvételi lehetőséget a Karolina Iskola vezetésének és projektkoordinátorainak.

 

 

 

 

 

 

 

de_03.jpg
de_04.jpg
de_01.jpg
de_05.jpg
de_06.jpg
bottom of page