top of page

Kószó Kristóf

Firenze

Olaszország

 Erasmus + Továbbképzés Firenzében

Az Európai Unió Erasmus+ képzése keretében tölthettem két hetet az olaszországi Firenze városában. A képző iskolám az Europass Teacher Academy volt, ahol a képzés angol nyelven folyt. A képzésem címe: Creativity, innovation, motivation and new teaching methodologies A tanórák 9 órakor kezdődtek és 13.45-kor értek véget. Körülbelül másfél óránként volt egy 10 perces szünet.

Az első héten inkább a tanítás újabb módszereivel ismerkedhettünk meg. Kiemelném a flipped classroom-ot. Magyarul ezt úgy nevezhetjük, hogy fordított osztályterem. A lényeg ebben az, hogy a diákok megkapnak előre egy adott témát. Ebben otthon elmélyednek, kérdéseket írnak össze a témával kapcsolatban. A tanítási órán pedig közösen vagy csoportokban feldolgozzák a témát a tanár irányításával. Ez a módszer a gyerekek aktivitására próbál hatással lenni. A kiadott feladatot manapság már általában kis videók formájában kapják meg a gyerekek.

A második héten pedig a közösségi média világával kerültünk közelebbi kapcsolatba. Megnéztünk olyan platformokat, ahol digitális térben tudjuk az oktatást végezni. Részletesebben foglalkoztunk a youtube és a google alkalmazásaival. Ismerkedtünk több tanórán használható játék programmal, például kahoot és quizizz.

Végül kiemelném Firenze városát, hiszen ebben a csodálatos reneszánsz városban folyt a képzésünk. A délutánokat a belváros megismerésével töltöttem. Az utcákban megelevenedik a történelem, az irodalom, a képzőművészet, a természettudomány egy csodálatos mediterrán környezetben. Jó volt látni élőben festményeket, szobrokat, gépeket, melyeket eddig csak a könyvek lapjain láthattam. Zárszóként annyit írnék még, hogy egy csodálatos városban egy fantasztikus képzésen öröm volt részt venni.

bottom of page