top of page

Beszámolók

SZR_06.PNG

Szilágyi Rita 

Dublin, Írország - Több, mint tíz éve tanítom az angol nyelvet a Karolinában. Az elsÅ‘ Erasmus+ kurzusomon a modern nyelvtanítás elméleti alapjait akartam megismerni, ami egyetemi tanulmányaim óta nagyon sokat fejlÅ‘dött. Természetesen sok praktikus tudást és tapasztalatot is szereztünk. Idén Dublin volt az ulticél, hogy végre megismerhessen személyesen is Írországot, és megtanuljam gördülékenyebben és sokoldalúbban használni a digitális eszközöket a tanítás során. Az egy hetes kurzus sok új ismeretet adott, és kulturális szempontból is nagy élmény volt.

tha_01.jpg

Tráserné Horváth Annamária 

Brighton, UK - Amikor már biztonsággal indulunk el otthonról, mert pontosan tudjuk, hogy hová, miért  megyünk, az úton az apró részletekre is rácsodálkozunk. Gyűjtjük az impulzusokat, hogy minél több élményben lehessen részünk, optimalizáljuk az idÅ‘beosztásunkat, igyekszünk koncentrálni, a prioritásokat felismerni. Nyelvet tanulni indultam ismét és sok mást is tanultam megint. ...

de_02.jpg

Kocsisné Drobni Erika

Valletta, MáltaAz Erasmus tanári mobilitás program keretében egy kéthetes módszertani továbbképzésen vettem részt Máltán, az Easy School of Languages nevű nyelviskolában.

Alan Marsh, a máltai és brit kettÅ‘s állampolgársággal rendelkezÅ‘ anyanyelvi, több évtizedes tanítási gyakorlattal rendelkezÅ‘ tanár lelkes, felkészült, szakmailag magas színvonalú órái mellett a nyelviskola környezete, Málta gyönyörű teraszos épületei, templomai, csodálatos tengerpartjai, öblei és lagúnái életre szóló élményt nyújtottak.

​

​

sk_01.JPG

Somorjai Karola

Dublin, ÍrországElsÅ‘dleges cél volt az online app-ok felhasználásának megtanulása, és a digitális osztályterem modellezése volt. Gyakorlatorientál, teljesen naprakész, friss alkalmazásokat sajátíthattam el - mindezt angolul. Sokat fejlÅ‘dtem nyelvhasználatban, problémamegoldó készségben. Ráadásul fotózhattam kedvemre, ami nekem külön örömet szerzett. Dublin színes, internacionális forgataga, és mély történelmi gyökerei nagyon nagy hatással voltak rám, és maximálisan inspiráló környezetet jelentettek.

​

​

kozma_julcsi.PNG

Kozma Júlia

Bécs, Ausztria Elkötelezetten hiszek a tevékenység-központú oktatásban, és az általam kiválasztott kurzus számos anyagot kínált mindehhez. Fontosnak tartom, hogy meglássam, más közegben hogyan tudok inspirálódni és idegenektÅ‘l tanulni. Úgy éreztem magam a kurzuson, mintha egy bazárban lennék, ahol csupa jó, hasznos és esztétikus dolgok várnak arra, hogy ezeket hazavigyük. Így sok ötlettel, tervvel és hatalmas lelkesedéssel kezdtem meg a tanévet. :)  

​

​

IMG_7714 .JPG

Diószeghy Andrea

Scarborough, Egyesült Királyság 2019. augusztusában egy hetes technológiai kurzuson (Effective Use Of Technology in Teaching) vettem részt Scarboroughban, ahol nem csak a technológiai ismereteim bÅ‘vültek, de a nyelvtudásomat is felfrissítettem, valamint új, az elmúlt néhány évben az angol nyelvben megjelent szavakkal ismerkedtem meg (pl. al desko, plogging, an e-zine). A délelÅ‘tti és délutáni órák mellett egy nap kiránduláson vettem részt a többi diáktársammal együtt, ahol több, környékbeli, híres településre látogattunk el (pl. Whitby, Robin Hood's Bay, Goathland). A tanfolyamot tartó két tanár, Linda és Dan nagyon felkészült,  közvetlen, segítÅ‘kész volt, nagyon élveztük az általuk tartott órákat. Az Anglolang nyelviskolát mindenkinek csak ajánlani tudom.

​

​

DSC_0328.JPG

Bradács Andrea

Prága, Csehország Egyhetes angol nyelvtanfolyamon vettem részt Prágában. Az angol nyelvi készségem fejlesztése mellett, lehetÅ‘ségem adódott új kapcsolatok kiépítésére, közös kávézásokra, beszélgetésekre a kurzuson tanuló tanárokkal. Prága utcáin pedig gyalogolva szinte észrevétlenül egy idÅ‘utazáson vettem rész, ahogy az egyik építészeti korstílusból átsétáltam egy másikba és ez nagy örömmel töltött el, hiszen eddig még nem jártam ebben a csodálatos városban. 

​

​

20190726_131530.jpg

Olasz Csaba

Brighton, AngliaNyáron az Erasmus+ Tanártovábbképzés keretein belül egy intenzív angol nyelvtanfolyamon vettem részt Brightonban az „English Language Centre”-ben 2019. július 14-27 között. A város Sussex megye déli partján, Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülÅ‘helye.

​

​

7.jpg

Bencsik Róbert

Mellieħa, Málta30 órás némettanároknak szóló módszertani továbbképzésen vettem részt. Minden nap más és más témák voltak a középpontban mint pl. kooperatív tanulás, némettanítás zene vagy a filmek segítésével, mesék alkalmazása a tanórákon.

​

​

kk_2020_01.jpg

Kószó Kristóf

Firenze, Olaszország Az Európai Unió Erasmus+ képzése keretében tölthettem két hetet az olaszországi Firenze városában. A képzÅ‘ iskolám az Europass Teacher Academy volt, ahol a képzés angol nyelven folyt. A képzésem címe: Creativity, innovation, motivation and new teaching methodologies. Az elsÅ‘ héten a tanítás újabb módszereivel ismerkedtünk a második héten pedig a közösségi média lehetséges felhasználásával az oktatásban. 

​

​

kep_01.jpg

Madár Ivánné

St. Julians, Málta Az Erasmus+ pályázat keretében 1 hetes nyelvi kurzuson vettem rész 2019. októberben Máltán. A St. Juliansban lévÅ‘ ETI Malta elnevezésű nyelviskola a város központjában található, korszerű intézmény. A kurzuson fÅ‘leg a beszédet gyakoroltuk, szituációs és hallás utáni feladatokkal. Az elÅ‘adók felkészültek, kedvesek , segítÅ‘készek voltak. Naponta 9-14:30-ig tartottak az órák, utána lehetÅ‘ség volt Máltát felfedezni, megismerkedni a helyi nevezetességekkel, gasztronómiával.

​

​

wim2.jpg

Makai Csilla

Wimbledon (London), Nagy-Britannia 2019. nyarán az Erasmus+ pályázatnak köszönhetÅ‘en 2 hetet tanulhattam a Wimbledon School of English- ben. A csoportba csak egy olasz és egy német kolléga jött ösztöndíjjal, a csoport nagy részét dél-amerikai és orosz kollégák alkották. A tanári módszertani frissítÅ‘ program során a nyelvi változatosságon túl betekintést nyertünk a nyelviskola működésébe, a vizsgafelkészítésbe, a különbözÅ‘ módszertani megközelítésekbe. Számomra a nyelvhasználat lehetÅ‘ségén túl maga a kulturális sokféleség (a tapasztalatcsere kamaszok tanítása kapcsán, kulturális érzékenyítés) és az online felületek, pl. Edmodo használata voltak a leghasznosabbak.

​

​

MSZT_kep.jpg

Mezeyné Szatmári Tímea

Firenze, Olaszország 2019. novemberében az ERASMUS K 1 program keretében részt vehettem a firenzei Europass Iskola módszertani tanártovábbképzés kurzusán. 11 fÅ‘s nemzetközi csoportunkban török, román, holland, spanyol és görög kollégákkal tanultunk együtt. A téma az együttműködés, kommunikáció, kritikai gondolkodás és kreativitás fejlesztése a 21. századi iskolában. A tartalmas elÅ‘adások mellett sok gyakorlati feladatot is megoldottunk együtt. Ezeket az iskolai munkában is jól lehet hasznosítani. A kurzuson a különbözÅ‘ nemzetiségű kollégákkal kölcsönösen megosztottunk tapasztalatainkat a fenti témákban.

​

​

bottom of page