top of page

Hertelendy Anett

Ciprus,
Limaszol

Team Work as a Means for Enhancing Productivity​

2017. október 23-án kezdődött a képzésem, melynek témája az volt, hogy hogyan alkalmazzunk csoportmunkát annak érdekében, hogy a teljesítmény fokozódjon. Rögtön az elején tisztáztuk, hogy mi a csoport fogalma, majd a személyiség típusok egy lehetséges csoportosításával foglalkoztunk. Megnéztük, hogy milyen személyiségjegyek alapján lehet az egyéneket egyikbe, vagy másikba sorolni. Ezután mi is csoportokat alakítottunk, és a hét hátra lévő részében ebben a formában dolgoztunk tovább. Foglalkoztunk a célok hatékony kitűzésével és a csoportépítéskor fontos tárgyalás folyamatával.

Kedden az érzelmi intelligencia és a vele szoros összefüggésben lévő, úgynevezett aktív figyelem volt terítéken. Bevezetésként az érzelmek felismerésével, megértésével és szervezetekben játszott szerepével foglalkoztunk, majd azzal, hogy mindezeknek milyen szerepe van a csoportokban. A nap második felében olyan gyakorlatokat végeztünk, melynek során az aktív figyelemmel kapcsolatos technikákat (hatékonyat  és kontra produktívat is!) kipróbáltunk. 

Szerdán csoporton belüli, különböző szerepekkel foglalkoztunk. Megismerkedtünk az NLP-vel (Neuro-Linguistic Programming), majd azzal, hogy egy csoport tagjai hogyan igazodnak az érzékelt helyzetükhöz. Beszéltünk a csoportvezetők szerepéről, valamint arról, hogy mi tesz valakit jó vezetővé, és hogyan lehet ezeket a készségeket, képességeket fejleszteni.

Csütörtökön a destruktív csoportszerepeket néztük át, valamint azt, hogy hogyan lehet úgy beszélni, hogy az emberek figyelni akarjanak ránk. A képzés utolsó pontjaként kitértünk arra, hogy mi a problémamegoldás ideális modellje, és hogyan tudunk a visszajelzés rendkívül hatékony, úgynevezett szendvics modelljét alkalmazni.

Pénteken, a képzés utolsó napján kulturális programon vettünk részt, melynek során megnéztünk egy földrengés során elpusztult, a hellenisztikus kortól a kora keresztény korig lakott, és alaposan feltárt romvárost, egy modern borászatot, egy középkortól a mai napig működő monostort, majd egy vízesést a Trodosz-hegységben.

Összességében nagyon sokszínű és sokrétű egy hét volt, remélem, hogy a tanultakat haszonnal fogom tudni alkalmazni.

bottom of page