top of page

Nagy Ágnes Virág

Firenze,

Olaszország

Versatile learning in the colorful Florence

Nagy várakozással és izgatottan érkeztem a firenzei vasútállomásra. A szállásadóimmal leleveleztem, hogy melyik busszal tudok a legkönnyebben eljutni hozzájuk, így nem okozott nagy nehézséget az első utazás a turistáktól nyüzsgő városban. Vendéglátóim tipikus olasz családnak bizonyultak leszámítva azt hogy egyeszer sem kaptam “pastát”-t vacsorára.
Iskolám a belvárosban volt és csak napi 5 órás elfoglaltságot jelentett. Ezért utána könnyen felfedezhettük a látnivalókat, Firenze szinte felfoghatatlan mennyiségű kulturális kincseit. Kurzusom az osztálymenedzsmentről szólt, azaz foglalkoztunk csoportdinamikával, normákkal, érzelmek kezelésével, kommunikációval, konfliktuskezeléssel. Tanultunk relaxációs technikát, beszéltünk a fiatalok igényeiről, a diákok közötti iskolai erőszak kezeléséről és együttműködési stratégiákról. Biztos a kurzus témája is hozzájárult, hogy a mi
csoportunk volt a legösszetartóbb: sok közös programot szerveztünk a városnézéstől a salsa estig. Hétvégenként jutott idő Toscana felfedezésére sőt meglátogattuk a világörökség részének nyilvánított Cinque Terre Nemzeti Parkot.
Számomra nagyon hasznosnak bizonyult az Erasmus + program, és ezen kívül
biztosította a kikapcsolódást is. A Firenzében töltött két hétben szinte csak angolul beszéltem és induláskor még nem is sejtettem, hogy barátságok is szövődhetnek ilyen röpke idő alatt, ráadásul idegen nyelven. 

bottom of page